Voor de pers

Van 15 t/m 21 april 2020 vindt in Nederland de European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO) plaats, een wiskundewedstrijd waar meisjes uit heel Europa aan mee kunnen doen. De EGMO vond in 2012 voor het eerst plaats en is sindsdien gegroeid van 19 deelnemende landen tot 52 in 2018.

Het doel van de EGMO is om deelname van meisjes aan wiskundewedstrijden meer te stimuleren. Meisjes worden hierdoor uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en uiteindelijk is de hoop dat daarmee het aandeel meisjes bij de International Mathematical Olympiad vergroot wordt.

Aan de eerste Nederlandse editie in 2020 doen zo’n veertig Europese landen mee en nog een flink aantal gastlanden van buiten Europa, elk met een team bestaande uit vier meisjes. Landen als Japan, Australië en Mexico vliegen maar al te graag de wereld over om aan deze unieke wedstrijd deel te nemen.

Het evenement duurt zeven dagen. Naast twee wedstrijddagen met steeds drie opgaven in vierenhalf uur tijd is er ruimte voor diverse activiteiten waarin de deelnemers elkaar en Nederland kunnen leren kennen. Er is een openingsceremonie en een sluitingsceremonie en er zijn enkele excursies.

Voor meer informatie: neem contact op met

Sietske Tacoma

0611172506

pers@egmo2020.nl